Skiving megoldások

Szintlépés a fogazott alkatrészek készítésben

A skiving eljárás egyesíti a lefejtő marást a fogvéséssel, folyamatos lefejtés történik axiális előtolás mellett, így magyarul lefejtő-véső eljárásnak nevezhetnénk.

A korszerű skiving eljárás lehetővé teszi külső és belső fogazatok készítését. Az eljárás rendkívül termelékeny, de csak akkor, ha a gép, a szerszám és a munkadarab tökéletesen illeszkedik egymáshoz.

Az EMUGE-FRANKEN az egyedüli gyártó, amely komplett megoldást kínál: skiving szerszámot, szerszámbefogót és munkadarab-befogót. A megmunkálásban részt vevő elemek összehangoltsága biztosíthatja a technológia sikerességét és gazdaságosságát.

A lefejtő-véső fogazás olyan megmunkálóközpontokat igényel amik a rendkívül dinamikus gyártási folyamatok feltételeinek eleget tudnak tenni és megmunkáló orsói teljesen szinkronizáltak.

A lefejtő-véső fogazásnál keresztezi egymást a szerszám ill. a munkadarab tengelye, minél nagyobb a bezárt szög, annál magasabb a produktivitás.

A szerszám kialakításának minden esetben igazodnia kell a megmunkálás körülményeihez, a munkadarabhoz, a megmunkáló központhoz, így természetesen minden szerszám egyedi.