Szerszámélezés, gyártás

Szerszámszerviz

Az ipar gazdaságossági igényeit felismerve 2003-ban indítottuk el budaörsi telephelyünkön a szerszámszerviz szolgáltatását. Ebben első sorban a használt szerszámok felújítására vállalkoztunk, majd ezzel párhuzamosan saját szerszámgyártásba is kezdtünk az egyedi ügyféligények gyorsabb kielégítése céljából.

A tevékenységet partnercégünk, a PannonPlatit Kft. által kínált bevonatolási szolgáltatás kiválóan egészíti ki tevékenységünket, hiszen egy kézből, egy épületből komplett megoldást kínálni a szerszámok felújítására. A két cég közvetlen közelsége révén a két fő munkafázis között nincsen időrabló szállítási idő, ezáltal rövid határidőket tudunk vállalni.

További partnercégeken és azok önálló gépparkján keresztül Győrben is végzünk felújítási, élezési tevékenységet.

Élezés + bevonatolás

A szerszámfelújítás lehet egy rendkívül egyszerű művelet, amikor egy sima köszörű mellett állva „érzésre” megélezik a szerszámok főbb éleit, ezzel lehelve beléjük új életet. Bizonyos esetekben ez a megoldás is helytálló, mi viszont ennél magasabb minőséget és kiszámíthatóbb eredményt kínálunk.

A folyamat ebből kifolyólag jóval összetettebb is. A mellékelt ábra mutatja be egy tipikus szerszámszerviz folyamatot.

A szerszámszerviz tevékenység elsődleges célja a gazdaságosság növelése, hiszen a felújítások számával csökkenthető a szerszámköltség, akár 70%-kal!

Szerszámköltség képlet

* egy éltartamra vonatkozik         N = a felújítások száma

Szerszámszerviz Emuge Franken

Gyártás

A szerszámszerviz szolgáltatásunk keretében nem csak meglévő (kopott, sérült) szerszámok felújítását végezzük, gépparkunk lehetőséget biztosít szerszámok gyártására is, természetesen itt is akár bevonatolással együtt.

Amit vállalunk:

  • szerszámtervezés
  • keményfém csigafúrók
  • keményfém lépcsős fúrók
  • keményfém süllyesztők
  • keményfém marók, akár nehezen megmunkálható anyagokhoz

Egyedi szerszámgyártás

Amennyiben katalógustermékeink között nem tudunk megfelelő szerszámot kínálni feladatukhoz, úgy szakértőink bevonásával egyedi szerszámok gyártására is van lehetőség, mind az EMUGE , a FRANKEN és a NAWA vállalatnál.